infokaki

Semalam kecoh di tiktok milik https://vt.tiktok.com/ZSJaUWu5o/ yang berkongsi tentang seorang Doctor Freelance yang kini bertugas di Palestine, yang benama Doctor Nur telah menjadi tahanan Zionis di Palestine. Sumber ini diperolehi oleh Doctor Syafiq yang bertugas di Hospital Besar Kuala Lumpur (HKL). Beliau menyatakan meminta semua followers mendoakan Doctor Nur yang sedang bertarung nyawa di Palestine. Di maklumkan juga, Doctor Nur menjadi tahanan Zionis semasa memasuki sempadan kem.

 

Apa yang membimbangkan semua rakyat Malaysia; apabila dimaklumkan bahawa keadaan Doctor Nur yang tidak sedarkan diri kerana kecederaan teruk di bahagian dada dan disyaki kakinya telah ditembak kerana cuba melawan. Kondisi Doctor Nur juga dikhabarkan sangat lemah dan denyutan nadi beliau tidak bergerak.

 

Pagi ini di pisting milik @iesya_toh telah dimaklumkan perkongsian di antara Prof Aida dari Ketua Jabatan HKL, memaklumkan bahawa beliau akan mengambil tindakan untuk mendapatkan kesahihan berita tentang Doctor Nur yang tular sejak malam semalam. Dan beliau akan maklumkan dari masa ke semasa andai benar kesahihan berita tersebut.

 

Sebagai rakyat Malaysia, marilah kite sama-sama berdoa agar segala urusan Doctor Nur dipermudahkan dan di epakkan dari mara bahaya. Dan doakan juga Frontliner kite di barisan hadapan dari KKM, semoga tabah menjalani tugas menangani isu covid 19 yang semakin ganas menyerang manusia dibumi Malaysia ini.

dr-nur-ditahan-zionis
dr-nur-ditahan-zionis
dr-nur-ditahan-zionis